FYLKESMESTERSKAPET FOR ØSTFOLD 2016

Østfold gjeterhundlag inviterte til fylkesmesterskap den 11 september på Tangeland gård i Eidsberg. Å bli kåret til Fylkesmester er den øverste tittelen man kan få i Østfold.

Dommer for dagen var Ole Martin Nymoen fra Hedmark. Ole Martin har tidligere dømt både landsprøver og NM, og er en erfaren dommer. Prøven ble gjennomført på samme ravinebeite som prøven forrige uke, men både hentet på 300m, inndrivet og kryssdrivet var endret slik at banen ikke var lik. Akershusdeltagerne gikk først, og Østfold etterpå. På den måten kan hvert fylke hjelpe naboene sine med utsett og kve. Østfold hadde 10 startende i klasse 3. I kveet var vi så heldige at vi fikk hjelp av 3 ivrige medlemmer som selv ikke stilte til start, nemlig Gard Kristiansen, Tom Erik Aardal og Bjørnar Rones.  De gjorde en flott innsats i god dugnadsånd, og laget er takknemlig for at folk stiller opp og hjelper til på en slik måte.

Det var god stemning hele dagen, og selv om været bød på noen få regndråper ved start, lysnet det ganske raskt og var flott vær resten av dagen. Det var salg av pølser, kaffe, kake og gratis drikke over bålpanna. Noen hadde også tatt turen for å se på denne dagen, det er ekstra hyggelig.

Gratulerer til Monica og Izi som ble fylkesmestere for Østfold
Det ble gjennomført prøve i alle klasser. Det var gode hunder og jevne, spennende løp, og i klasse 3 trakk Monica og Izi det lengste strået med 105 poeng, og vant med et poeng foran Vidar og Tiili som fikk 104 poeng. Det var lite å trekke på hundene som toppet resultatlisten, maks poeng man kan få er 110, men alle klasse 3 hundene fra Østfold viste god dyrehåndtering, og gikk rolig og fint med sauene igjennom banen. Monica og hennes nye unghund Yes kom på 3. plass med 101 poeng. Kveet var satt opp som en trakt, utfordringen her er at man får en sjanse til å få sauene igjennom, bommer man på trakten er momentet over og man taper alle poengene i motsetning til et vanlig kve der man får sjanse til å prøve igjen.
Tunevannets Izi er 8 år, og fra Monica sitt eget oppdrett. Izi er etter Klettåsens Tira (Stein Dalland) og Rob. Izi er dermed halvsøster til Pippi som Monica vant FM med i 2009.

Plasseringene for Østfold ble som følger:
1. Monica og Izi         105 poeng
2. Vidar og Tiili           104 poeng
3. Monica og Yes       101 poeng
4. Vidar og Buck          98 poeng
5. Petter og Sam         96 poeng
6. Jostein og Dark       89 poeng
7. Petter og Sweep      84 poeng
8. Tonje og Krutt          83 poeng
9. Torunn og Hippi       72 poeng
10. Monica og Mayra   61 poeng

fm-vinnere-2016-ostfold

Vidar med Tiili og Monica med sin unghund Molli

I klasse 2 og 1 stilte det tilsammen 5 hunder. To av disse var fra Østfold, Hege Voldmo med Astra Babe og Monica Tegler med sin unghund Molli. Molli er etter hennes nykårede fylkesmester Izi og Arne Chr. Sands Shep, og fikk hele 79 poeng og klarte dermed bruksprovet som er på minimum 60 poeng.

Østfold gjeterhundlag delte ut graverte premie i krystall til de 3 beste, samt flotte akvarellbilder med sau, malt av Catherine Kristiansen. Mer av hennes kunst kan du se her.

Neste prøve i Østfold blir hos Monica og Torunn onsdag den 21 sept. Dette er siste uttaksprøve for Østfold før NM.

Vi gratulerer Østfolds nye godkjente gjeterhund:
NO 55512/15 Molli