FYLKESMESTERSKAP I BRUK AV GJETERHUND

Østfold gjeterhundlag arrangerer fylkesmesterskap i bruk av gjeterhund.

Søndag 11.09.2016 samles bønder i Østfold for å kjempe om fylkesmesterskaptittel og NM uttak.

Østfold Gjeterhundlag er fylkets raseklubb for Border Collie og Working Kelpie. Vår hovedoppgave er å legge til rette for utvikling og bruk av gjeterhund i småfehold. Vi arrangerer gjeterhundprøver som vårt viktigste avlsredskap, samt kurs og treninger.

Mange mener at en prøvehund ikke kan måle seg med en arbeidshund. Sannheten er at de beste hundene på prøver også er de beste i praktisk arbeid. En god prøvehund trenger praktisk erfaring, og bønder i Østfold bruker hundene sine i daglig arbeid på egen gård. Østfold har flere bønder som hevder seg i toppen på landsbasis, og internasjonalt. Daglig bruker de mye tid på sau, og hunden er her et viktig verktøy.

Opplev de beste hundene i Østfold, ta turen til fylkesmesterskapet førstkommende søndag 11.09.2016 kl 10 på Tangeland gård.

Fylkesmesterskapet den 11.09.16 i Eidsberg
Nivå: Klasse 1, 2 og 3
Kontaktperson: Hege Angelica Hoel
Påmelding: Kontakt Hege på mail aredhel78@hotmail.com, sms 95281732, eller via fb. Frist for påmelding 9 sept.
Informasjon om prøven: Lukket prøve for Østfold og Akershus. Gjeldende uttaksprøve til NM for Østfold. Regi av ØGL. Sau av rase/blanding av GNS, vill- og pelssau. Det arrangeres to klasse 3 prøver, og dommer er Ole Martin Nyomen. Foregår på Tangeland gård i Eidsberg, adresse Trygve Gulbranssensvei 185, 1880 Eidsberg. Starter kl. 10:00, klasse 3 går først. Skiltet parkering.