Gjeterhundåret 2013

Litt om gjeterhundprøvene
Per 2013 har det blitt holdt 6 prøvedager i perioden mai – oktober fordelt på 11 klasser og 142 deltakere. Disse var igjen fordelt med 35 deltakere i klasse 1, 22 i klasse 2 og 85 i klasse 3. En prøve er holdt i Askim, to i Fredrikstad og tre i Eidsberg.
På fylkesmesterskapet den 6. oktober stilte Østfold med 10 ekvipasjer i klasse 3, 4 ekvipasjer i klasse 2 og 2 ekvipasjer i klasse 1.
Alexander Strøm og Glen vant med 102p etterfulgt av Vidar Tangeland og Lyn på 97p – Alexander Strøm med Ben på 95p – Monica Tegler med Izi og Tinka begge 89p – Vidar Tangeland med Buck 80p og Nel 79p. Anita Finckenhagen vant klasse 2 med Elling 91p etterfulgt av Monica Tegler med Mayra 80p – Ole Jakob Kjørvik med Kvikk 77p – Torunn Osen med Hippi 66p.

Gratulerer til førstegangs godkjente ekvipasjer fra Østfold, klasse 1:
Alexander Strøm med Bob
Line Fredheim med Ulla
Karianne Hasselgård med Pip
Linda Ulvedalen med Emenem Riski Bissnes
Monica Tegler med Tunevannets Frk
Runar Oudmayer med Tom
Torunn Osen med Tunevannets Hippi

Norsk Mesterskap – NM
NM ble arrangert i Myrkdalen i Voss den 11-13 oktober, og Østfold hadde 4 deltakere med – Alexander Strøm med Glen, Monica Tegler med Izi og Vidar Tangeland med Buck og Lyn. Det var en fint arrangement, og godt vær med unntak av tåke lørdagsmorgenen som utsatte starten med et par timer.vidar og lyn nm 2013

Det var totalt 90 deltakere på NM, fredag og lørdag var det innledende runder med 45 deltakere hver. Hentet var på ca. 400 meter og det ble brukt villsau fra to besetninger. Dommere var Mosse Magnusson og Per Fremo. Søndag var det finale med 16 deltakere – de 8 beste fra lørdag og søndag. På bildet over til venstre ser vi Vidar og Lyn i deleringen.

Alexander kom på en 4. plass på fredag og kom dermed til finalen, mens banen ble litt i det tøffeste laget for unge Lyn, og hun endte på en 36. plass. Lørdagen kom Vidar og Buck på en 10. plass og Monica og Izi (bildet under) på en 24. plass.

tegler nm 2013

Finaleløpet bestod av dobbelthent, og dessverre ble det brudd her for Alexander og Glen på andre hentet. De endte på en fin 15. plass totalt, Buck kom på 19. plass, 47. plass på Izi og 72. plass på Lyn, alt i alt bra prestasjoner av Østfold. Det var et godt oppmøte på finaledagen, da sola tittet fram og trakk publikum til arenaen.

nm 2013

Nordisk Mesterskap
Nordisk Mesterskap ble avholdt på Kamben i Gol 23-25 aug, og her stilte landslagene fra Norge, Sverige, Danmark og Finland.

sortering nordisk

Hentet var på ca. 300 m, og det ble brukt villsau. Dommeren var Nigel Watkins fra Wales. Vidar var med som dommerassistent, noe som ga en fin mulighet til å observere og lære fra en av de dyktigste innen gjeterhund. Monica Tegler og Izi gjorde det bra på innledende runder, og i finalen skulle det utføres sortering der tiden dessverre gikk ut for Monica. Sorteringen viste seg å være vanskelig for de fleste, bare 4 av de 15 finalistene rakk å sortere før tiden gikk ut, og Monica endte på en flott 9. plass. Bildet over viser Jaran Knive som sorterer med Bea.

Norgesserien
Østfold hadde 9 ekvipasjer med i årets landsprøver. Etter innledende runder som foregår over 3 helger går 35 av de beste til finalen som i år var i Oppland. I finalen deltok Alexander Strøm med Glen, og Monica Tegler med Izi. Alexander gjør en sterk prestasjon og ender på en 3. plass totalt, og Monica på en 18. plass. De øvrige fra Østfold ble rangert som følger: Vidar og Lyn på 39. plass, Vidar og Buck på 57. plass, Monica og Tinka på 63. plass, Alexander og Ben på 95. plass, Monica og Mayra på 99. plass, Vidar og Nel på 113. plass, Anita og Pyro på 141 plass.

Landslaget 2014
Landslagsplass avgjøres ut i fra resultater fra NM og Norgesserien, og Alexander og Glen klarte med dette å kvalifisere seg til landslaget 2014. De skal dermed representere Norge både under VM i Skottland (6-9 sept) og EM i Danmark (22-24 aug). Heia Alexander!

Pre Continental
Monica og Izi var de eneste fra Østfold som også deltok på Pre Continental i Nederland, her kom Izi til finalen etter to dager med innledende runder og endte tilslutt på en fin 13. plass.

  20.12.13 (HAH)

_____________________________________________________________________________

Gjeterhundprøver 18.08.13 i Eidsberg!

Uttaksprøve til NM for Østfold i KL 3, og vil gå kun for medlemmer fra Østfold og Akershus (hjelpere). Kl. 1 og kl. 2 er åpen, men det er plassbegrensinger pga. begrenset med egnet sau. Først til mølla!. Påmelding til Hege Angelica Hoel!