HYGGELIG STEMNING PÅ LOKALE PRØVER I EIDSBERG

Etter en litt stille vinter og vår på prøvefronten ble det i juli og august holdt 3 lokalprøver på Tangeland gård i Eidsberg. Gården har ca. 130 vinterfóra sau, i hovedtrekk av rasen svartfjes.

22.07.23

Prøven i juli hadde 30 deltakere, og Østfolds deltakere gjorde en god innsats med 6 deltakere innenfor topp 15.
Vinner ble Jaran Knive fra Buskerud med Akersborg Siri (104 poeng). Siri er etter Jaran sin Bea og Serge van der Zweep sin kjente Gary. Begge foreldre har tidligere deltatt i VM, EM og nasjonale mesterskap. Gary kom på 3. plass i VM i 2017 og vant EM i 2015 og Bea vant EM i 2016 og 2017. Bea har også vunnet Norgesserien 5 ganger og NM i 2018. Siri har tidligere vunnet NM og Norgesserien.
2. plassen gikk til Andreas Eklund fra Akershus med Rut. Rut er etter Arne Chr. Sand sin Shep.
3. plassen gikk til Jan Briskeby fra Oppland og Kaisa. Kaisa er etter Jan sin Boss og Jo Agnar Hansen sin Tysswg Kate. Boss har tidligere vært på landslaget, og er kullsøster til Bea.
4. plassen gikk til Jaran Knive og Herd’em All Gin. Gin sin mest imponerende meritt er da hun vant VM i 2017, EM i 2023 og hun har også vunnet både NM og Norgesserien i 2017 og 2020. Hun er etter Vidar Tangeland sin Floss som igjen er er etter Kevin Evans supreme champion Mirk, og Jaran sin kjente Maico. Maico har vunnet NM 3 ganger, EM i 2011 og 2012 og Norgesserien i 2011 og 2013.
5. plassen gikk til Jan Briskeby og Boss som imponerte med sine 12,5 år. Boss er etter Jan sin Arja og Jaran sin Maico, og er dermed kullbror til Bea og Allie, samt far til Kaisa.

Åse Risberg og Moel Stiili ble beste østfolding på 6. plass med 86 poeng. Stiili er etter Kevin Evans sin Hybeck Blake (som igjen er etter Gary til Serge) og Moel Flo.
7. plass med 81 poeng gikk til Vidar Tangeland og Herd’em all Spot.
På 11, 12 og 13. plass kom henholdsvis Åse med SmartPower Ffansi, Vidar Tangeland med Herd’em All Sali og Heidi Billkvam med Herd’em All Emma.
Spot, Sali og Emma er kullsøsken etter Vidar sin Huffy/Weed (Gins søster) og Serge sin Gary. Gary har en rekke meritter, men størst er 3. plassen under VM 2017, og 1. plass i EM 2015. Ffansi er etter Åse sin egen Stiili og Mosse Magnusson sin Don.
15. plass tok Monica Tegler med Tunevannets Molli. Molli er etter Tunevannets Izi som Monica var på landslaget med i 2015. Izi vant også FM i 2016. Far er Arne Chr. Sand sin Shep. Hun er dermed halvsøster til Andreas sine Zappa og Rut.
Dommer på prøven var Sissel Modin.

 

Jaran og Herd’em All Gin fra Buskerud. De kom på 4. plass både 22.07 og 05.08. Gin vant EM 2023 og VM 2017.

Hege Andersen og Trææets Ted fra Akershus. De kom på 9. plass 22.07, 8. plass den 05.08 og  17. plass 06.08. Ted er etter Sander Hindenes sin Ted og Akersborg Bailye. Bakover i linjene finner vi både Serge sin Gary og linjeavl på Maico. Ted ble også fylkesmester for Akershus i 2023.

God stemning også i regnvær

Egil Lomsdalen og Phish den 22.07

Karianne Kjelstrup

Jan Briskeby sin Boss som er 12,5 år. Han kom på 5. plass den 22.07 og 6. plass den 06.08

Fra prøven 22. 07.23

5. august

I august ble det holdt prøve en helg på både lørdag og søndag. Dommer lørdag var Egil Lomsdalen, og søndag Sissel Modin. Lørdag var det 30 deltakere tilstede. Dagen startet med ok vær, men utover dagen fikk vi både torden og lyn som passerte over oss. Det holdt på ca. 1-1,5 time. Østfold gjorde det sterkt på denne prøven og tok topp 3.

Sjur Søndrål fra Buskerud i tordenvær med hunden Moss

Vinner ble Petter Andersen og Flipp (95 poeng). Flipp er etter Jaran sin Akersborg Eddie og Jane Espevoll sin Saga. Bakover i linjene finner vi Jaran sin Maico og Arja som også er mor til Briskeby sin Boss. Far til Saga er Arne Chr. Sand sin Shep.
2. plassen gikk til Heidi Billkvam og Mind the dog Strike (90 poeng). Strike er fra Italia og far er Lycan som har gjort det godt i VM i lydighet.
3. plassen gikk til Vidar Tangeland og Herd’em all Spot som også fikk 90 poeng, men ble slått på OLF.
4. plassen gikk til Jaran og Herd’em All Gin.
5. og 6. plass til gikk Andreas Eklund med Rut og Dweezil Zappa. Zappa er etter Shep og Hillmoor Molly og vant NM i 2019.
11. plass gikk til Torunn og Osen med sin unghund Kiæråsens Elsa. Elsa er etter Torunn sin egen Diva og Karianne Buer sin Zac. Zac er etter Vidar Tangeland sin Step som Karianne vant YoungHandler EM med i 2016, og Allie som er kullsøster til Boss og Bea, og som Karianne vant YoungHandler VM med i 2017. Diva er etter Tunevannets Hippi og Klettåsens Tira, og vi finner Maico på begge sider i stamtavlen.

Fra venstre: Pallen på lørdag. Dommer Egil Lomsdalen, 2.plass Heidi Billkvam, vinner Petter Andersen og 3. plass Vidar Tangeland.

6. august

Søndag var været bra, og 35 hunder stilte til start. Dommer var Sissel Modin, og banen var snudd ift. dagen før.

Det ble tett for de som nådde pallen, alle tre fikk 104 poeng så det ble OLF som avgjorde hvem som vant.
Vinner ble Jan Briskeby og Kaisa.
2. plassen ble delt mellom Vidar Tangeland med Herd’em All Spot og Jo Agnar Hansen fra Alvdal med Akersborg Kniva som fikk samme OLF. Kniva er etter Herd’em All Gin og Allistar Lyttle sin Scott. Kniva og Spot er dermed søskenbarn.
Petter Andersen og Flipp tok 4. plassen.
Karin Mattsson med Rene kom på 5. plass.
6. plass gikk til Åse Risberg med SmartPower Ffansi.
Jan Briskeby med gode, gamle Boss kapret 7. plassen.
Heidi Billkvam med Herd’em All Emma tok 10. plassen.
Torunn Osen og Kiæråsens Elsa kapret 14. plass denne dagen.
Monica Tegler og Kemi Fifty kom på 18. plass. Fifty er etter Hybeck Blake (dermed halvssøter til Stiili) og Knockmaa Bec som igjen er etter Tanhill Glen.
19. plass gikk til Heidi og Strike.
20. plass gikk til Åse og Sam.

Fra venstre: Pallen søndag. Vinner Jan Briskeby med Kaisa, delt 2. plass mellom Jo Agnar Hansen med Kniva og Vidar Tangeland med Spot, 4. plass Petter Andersen og 5. plass Karin Mattsson og Rene.

Arrangør syntes det var hyggelig at så mange hadde tatt turen disse 3 dagene, og det var koselig stemning på tross av litt torden og regnvær. De ønsker å takke alle som kom, og alle som hjalp til slik at prøvene kunne arrangeres.

Ekstra takk til Felleskjøpet Mysen som sponset oss med flotte fórpremier med LABB på prøvene i august.

Fullstendige resultatlister kan ses på NSG sin hjemmeside.

Neste prøve blir FM i Sarpsborg den 10/9. Kontaktperson for påmelding og spørsmål er  Monica Tegler.