NORSK NURSERY

Helgen 25-26 oktober ble det for tredje gang avholdt Norsk Nursery i Lier hos familien Sand. Solen strålte på lørdag og det var en fantastisk høstdag. Søndag viste skyene seg, og det var sterk og skiftende vind, men oppholdsvær. Prøven er åpen for alle hunder i Norge under 3 år, og er en vanlig klasse 3 prøve med deling og singling av merket sau, med andre ord ingen lett prøve. Flere fra Østfold hadde tatt turen, og det var gledelig at ØGL´s medlemmer kom for å støtte opp om sine deltagere. Østfold var godt representert med 4 hunder av totalt 31 påmeldte, og det var som følger:

Torunn Osen med Hippi
Vidar Tangeland med Tiili
Monica Tegler med Mayra
Petter Andersen med Sam

Alle hundene går prøve både lørdag og søndag, og poengsummene fra begge dager legges sammen. De 10-15 beste vil så bli kvalifisert til Nordisk Nursery som i år foregår i Danmark.

Lørdag gikk Tiili og Vidar til 88 poeng av 110 mulige og endte på en 14. plass. De ble dermed best fra Østfold. Tiili gikk litt kort på utgangen og fikk 2 poeng trekk, og hun bommet med to sauer på inndrivningsporten. Ved port 2 trakk sauene raskt ned mot høyre hvis de fikk sjansen, og da Tiili løp litt for langt mot venstre så sauen sitt snitt til å trekke motsatt vei slik at de bommet på porten. Fradrivet gikk ellers bra på linjen, og hun traff port 3. Deling, kve og singling gikk fint.

34 Tiili deler søndag

Vidar og Tiili, deling. Foto: Hege Angelica Hoel

Hippi og Torunn gikk til 72 poeng på lørdag og endte på en 24. plass. De var ute av linja på inndrivet og bommet på porten, men hadde et fint driv for øvrig. Sauene løp rundt kveet, og de mistet noen poeng her, men gjennomførte en perfekt singling.
Sam og Petter kom rett bak Torunn med 62 poeng og 25. plass. De hadde en fin utgang, men dessverre trakk sauene sterkt ned mot høyre på inndrivet, og han mistet alle poengene på dette momentet. Det ble også portbom på drivet, og sauene var utenfor linja. Deling og singling gikk bra.
Monica og Mayra var siste par ut fra Østfold, men dessverre ble det brudd.

IMG_0368

Torunn og Hippi, singling. Foto: Vidar Tangeland

Søndag var startrekkefølgen omvendt av resultatet fra lørdag, og Monica og Mayra var derfor første par ut. Denne dagen gikk det betraktelig bedre, og de ble dagens beste fra Østfold med 93 poeng og 11. plass. Det var et jevnt over fint løp med full pott på singling, deling og kve.

Tiili og Vidar kom på 19. plass denne dagen med 83 poeng. Tiili traff alle portene, og hadde et flott driv denne dagen. Dessverre løp sauene rundt kveet en gang, og det ble et forsøk på singling, mens delingen var feilfri.
Sam og Petter kom på 20. plass med 82 poeng. Som foregående dag hadde de en flott utgang, men også denne gangen mistet de noen poeng på inndrivet. Ingen trekk på singling, deling og kve.
Hippi og Torunn fikk 81 poeng og kom på 23. plass. Fin utgang og løsing. Dessverre mistet de halvparten på inndrivet, men denne dagen gikk det mye bedre ved kveet.

Østfold sine deltagere gjorde en flott figur på banen. Det var både Hippi og Tiili sin debut i klasse 3, og det blir spennende å følge alle disse unghundene videre.

Sammenlagt så ble resulatet som følger:
16. plass:  Tiili       171 poeng
19. plass:  Hippi    153 poeng
20. plass:  Sam     144 poeng
22. plass:  Mayra     93 poeng

Vinner ble Jaran Knive med Fibula (Pyro x Akersborg Nell), 2. og 3. plass gikk til Arne Chr. Sand med henholdsvis Caddy (Shep x Hillmoor Molly) og Zero (Shep x Fame).