VM I GJETERHUND (3-6. september)

Hver 3. år arrangeres det verdensmesterskap i bruk av gjeterhund, og i år avholdes dette i Skottland. Stedet er Fearn Farm i Ross-shire, beliggende ca. 6,5 mil fra Inverness som regnes som det skotske høylandets hovedstad. Nærmeste by til Fearn Farm er Tain.

phoca_thumb_l_fearn_farm_0110Tidspunktet er ons. 3 – lør. 6 september, tirsdag 2 sept innledes det hele med registrering av deltakere og en parade i Tain, onsdag/torsdag starter konkurransen med kvalifiserende runder, fredag er det semifinale og lørdag finale med medaljeseremoni. Det pågår fra kl. 8-17 hver dag.

Det konkurreres på 3 ulike baner, og det deltar 240 hunder fordelt på 26 land. Norge stiller med 15 deltakere, og blant disse er vi i Østfold representert med vår egen Alexander Strøm med Glen som er med på det norske landslaget etter sine sterke resultater i NM og Norgesserien i fjor 🙂 Vi anbefaler derfor alle våre medlemmer å ta en tur til Skottland og heie fram Alexander. Det begynner allerede nå å fylle seg opp på hoteller og B&B’s i nærområdet, så de som ønsker å ta en tur bør booke overnatting snart. Dersom man er flere som vil reise sammen, kan det være en god ide å leie for eks. en hytte, det kan fås til en rimelig pris. Du kan klikke her for å komme til en oversikt over ulike overnattingsmuligheter.

WT Layout
                                                                                    Oversikt over baneområdet

Billetter fås nå kjøpt via ISDS, og en 4 dagersbillett koster 30 pund, i tillegg kan man få kjøpt tribunebillett til 25 pund. Ønskes dagsbilletter fås også dette kjøpt for en billigere penge.

Ønsker du å lese mer om VM kan du klikke her, du finner de også på facebook.
Adresse: Fearn Farm, Fearn, Ross-shire, IV20 1TL, Scotland 

scottishnurseryFra den skotske nurseryfinalen 2013 (Jock McMillans Boss)